() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco

0 Comments
1570
02 mrt 2017

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Aandeel Trade van de Week gepresenteerd: een Long in Refresco. Sinds 1 januari 2017 zijn we met de Dividend Rendement Aandelen Portefeuille gestart, waarmee we inmiddels op een resultaat staan van ruim +2%. In deze portefeuille hebben we ook aandelen Refresco opgenomen.  

Toelichting:

We zien potentie in het Refresco (tickersymbol: RFRG). Refresco is een producent van frisdranken, water, vruchtensappen en energiedranken en is bekend van Wicky-vruchtensap. De producten worden niet onder een eigen merknaam verkocht, maar als huismerken van supermarkten of onder de naam van andere A-merkfabrikanten.

De onderneming verwerkt een volume van een slordige 6 miljard liter per jaar en behaalde in 2015 een omzet van €2,16 miljard. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Op 12 november 2013 fuseerde Refresco met het Britse frisdrankbedrijf Gerber Emig, waarna de combinatie verder ging onder de naam Refresco Gerber.

Refresco heeft een marktkapitalisatie van meer dan €1 miljard en de koers/winst-verhouding (2017) bedraagt 11,8. De pay/out-ratio is 35% (het percentage dat Refresco van de winst uitkeert) en het dividendrendement bedraagt 2,9%. Op vrijdag 10 maart voorbeurs rapporteert Refresco de vierdekwartaal/jaar-resultaten. 

Huidige positie:

Geen.

 Transactie:

We kopen 100 aandelen RFRG @ €13,83.

Nieuwe positie:

Long: 100 aandelen RFRG.

Daggrafiek Refresco

Refresco zit al maanden in een driehoek gevangen en bereikte begin november een dieptepunt van €13. Het aandeel zette vervolgens de stijgende trend in en bereikte in januari een piek net onder de €15 waarna de koers terugzakte.

Volgens ons is het een kwestie van tijd dat het aandeel opwaarts uit het driehoekspatroon breekt. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’-signaal, is op dagbasis in de maak, waarbij de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar gaan kruisen.

Een tweede koopsignaal wordt gegeven zodra de koers aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) gaat uitbreken.

Op uurbasis is de koers al boven de Cloud uitgebroken, wat aangeeft dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is. Steun kunnen we vinden op €13,55.

Wij zien stijgingspotentieel richting de €15 mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Hier leggen we geen driepoot long voor maart uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit aandeel prefereren we de aandelen, omdat de opties niet liquide zijn.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: €14,00.
Tweede weerstand: €14,28.
Eerste steun: €13,80.
Tweede steun: €13,55.

 Riedel een ‘perfect fit’ voor Refresco?

FrieslandCampina heeft dinsdag vruchtensappendochter Riedel in de etalage gezet. Riedel werd in uit 1879 opgericht en heeft zich ontwikkeld tot ‘marktleider in Nederland’ in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Bekende Riedel-producten zijn: Appelsientje, CoolBest, DubbelFriss, Taksi en Extran.

Wellicht dat Riedel een mooie overnamekandidaat kan zijn voor Refresco. Het zou ons niet verbazen dat Refresco meer in de belangstelling komt vanwege de ontwikkelingen bij Riedel. We hebben onlangs gezien wat een bericht teweeg kan brengen bij bijvoorbeeld het als ‘saai’ te boek staande Unilever. Misschien moeten we Warren Buffett onze nieuwsbrief eens sturen. Misschien heeft hij na de kater van Unilever wel een behoefte aan een ‘refreshment’ en kan hij eens bellen met de CFO van Refresco, Aart Duijzer… 

Opleidingstraject Opties: 1ste maand op proef

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie-ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld. We zijn eind december gestart. Voor ambitieuze optiebeleggers zijn er per april weer plaatsen beschikbaar en u kunt dan 1 maand op proef deelnemen.

Het Opleidingstraject Opties is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken. 

Voordelen Opleidingstraject Opties

·       Coaching door professionele optiehandelaren
-     Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
·        Individuele begeleiding
·        Kleine groep tot 12 personen voor een 'optiemale' begeleiding
·        Praktijkgericht, vanuit de basis
·        Veilig leren optie beleggen
·        Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
·        Winstgevende optiestrategieën toepassen
·        Met een gecalculeerd risico winst behalen met opties
·        7-stappenplan tot succesvol optiebeleggen
·        Analysemethodes om betere resultaten te behalen
·        Wij helpen u om een persoonlijk handelsplan te ontwikkelen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

 

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen. Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy

Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Refresco. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: maandag 06 maart 2017 11:05
Related Articles: Lower for longer of toch forse prijsstijgingen Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ OPEC heeft een groter marktaandeel, maar alles heeft zijn prijs Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
Refresco