() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Cybersecurity wordt booming business

0 Comments
2621
09 Sep 2015

Het lijkt een uitgemaakte zaak. Cybersecurity is een van de belangrijkste thema’s voor landen en bedrijven in de komende jaren. Bij Goldman Sachs noemen ze cybersecurity, cyber-war en cyber-crime ‘two of the defining geopolitical and business challenges of our time’. Bij Bank of America Merrill Lynch (BAML)zijn ze wat minder uitbundig in het taalgebruik, maar ook hier noemen ze cybersecurity een van de grote uitdagingen van deze tijd. De analisten van BAML zijn echter niet minder ongerust. Voor hen kunnen cyber-war en Cyber-crime een directe bedreiging vormen voor de drie belangrijkste (economische) ontwikkelingen van het moment: the Internet of Things, the Sharing Economy en Online Services.

De cijfers liegen er ook niet om. Volgens de analisten van Bank of America vinden er jaarlijks al meer dan 90 miljoen aanvallen plaats en groeit het aantal cyberdreigingen met 400 per minuut. Ze gaan er ook nog eens vanuit, dat 70% van de aanvallen niet eens opgemerkt worden. Goldman Sachs weet bovendien te melden, dat er afgelopen jaar 1,1 miljard gegevens uit databases opgevist werden. Voor hackers en oplichters vormen de Verenigde Staten het voornaamste jachtgebied. Daar vindt ongeveer de helft van alle aanvallen plaats, waarbij bedrijven in 53% van de gevallen het doelwit zijn en overheidsinstellingen in 16% van de gevallen. De analisten van BAML hebben een poging gewaagd om de percentages om te zetten in harde cijfers. Volgens hen zijn de kosten nu al immens. Cyber-crime kostte bedrijven in de Verenigde Staten in 2014 het lieve sommetje van $ 12,7 miljard. Wereldwijd liggen de kosten nog vele malen hoger. BAML schat de economische schade op $ 3 biljoen.

Of bedrijven en overheden nu willen of niet, de uitgaven aan cybersecurity zullen in de komende jaren alleen maar gaan stijgen. Volgens Goldman zullen bedrijven in 2016 5% - 15% meer gaan besteden aan deze kostenpost! Goldman Zou Goldman niet zijn als het niet keurig concludeerde dat die stijgende uitgaven voor cybersecurity beleggers nieuwe kansen bieden.

De bankiers raden beleggers aan om in hun zoektocht naar namen zich te richten op de ISE Cyber-Security Index (HXR). De Index bevat namen van bedrijven die infrastructuur aanbieden, maar ook cybersecurity service providers. De Index bevat 30 bedrijven, waarvan er 24 in de VS zijn gevestigd. Deze Index heeft de brede S&P 500 dit jaar al ver achter zich gelaten. Waar de brede S&P amper van zijn plaats is gekomen, bedraagt de winst van de ISE Cyber-Security Index 19%. De Index doet het trouwens al sinds 2011 veel beter dan de S&P 500. De laatste is sinds dat jaar met 84% gegroeid, maar de eerste met maar liefst 207%. Dat beeld zal de komende jaren gehandhaafd blijven. De koers van het gemiddelde bedrijf in de Security Index zal dit jaar met 14% stijgen en volgend jaar nog eens met 11%. De S&P 500 blijft steken bij respectievelijk 2% en 5%. Het is voor elke nieuwsgierige belegger de moeite waard om hier eens bij stil te staan.

Word nu lid. Het is gratis.

Aanmelden>

0.0
Laatst gewijzigd op: -/-
Related Articles: De dollar wordt van alle kanten belaagd De markt voor olie en gas wordt een kopersmarkt Europa wordt eindelijk een technologisch power house Europa wordt slagveld in de olie-oorlog Staalbedrijven wordt het snel te heet onder de voeten De bubbel in China wordt steeds verder opgeblazen De prijs voor koffie wordt ten onrechte omlaag gepraat Nederland wordt een regionale industriƫle grootmacht
internet