() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Goudprijs zakt door $1.200

0 Comments
1694
24 nov 2016

De goudprijs zakte woensdagmiddag met ongeveer één procent naar $1.200 per troy ounce, het laagste niveau sinds februari dit jaar. De zilverprijs in dollars ging met 2,3% onderuit en noteert op het moment van schrijven $16,26 per troy ounce. De prijzen van beide edelmetalen gingen vlak na de Amerikaanse verkiezingen ook al onderuit, omdat beleggers vluchten richting de Amerikaanse dollar.

Op het moment van schrijven levert een Amerikaanse Treasury met een looptijd van tien jaar 2,37% op, dat is twee procentpunt meer dan een Duitse staatsobligatie met dezelfde looptijd. Daardoor is het momenteel aantrekkelijker vermogen te parkeren in dollars dan in euro’s.

Stijgende rente

Beleggers zijn bijna zeker van een renteverhoging door de Federal Reserve in december. Een stijgende rente is ongunstig voor goud, omdat het edelmetaal geen cashflow oplevert. Daarom bouwen sommige beleggers hun positie in het edelmetaal weer af. Zo moest GLD, het grootste goud-ETF ter wereld, sinds de Amerikaanse verkiezingen bijna 5% van haar goudvoorraad liquideren. In acht dagen tijd verkocht het fonds evenveel goud als tijdens de koersdaling van april 2013.

De goudprijs in dollars staat op het moment van schrijven 14,2% hoger dan begin dit jaar, terwijl zilver op een plus staat van 20,7%. Uitgedrukt in euro is de koerswinst voor beide edelmetalen ruim twee procentpunt hoger als gevolg van de lagere wisselkoers van de euro ten opzichte van de dollar.


Goudprijs zakt onder de $1.200 per troy ounce, laagste niveau sinds februari (Via @Schuldensuehner)

Aangeboden door: Market Update

0.0
Laatst gewijzigd op: vrijdag 25 november 2016 13:07
Related Articles: Vijf absolute koopaanbevelingen door Wall Street Het beleid van president Trump stuwt de goudprijs omhoog Manipulatie goudprijs kost Deutsche Bank $60 miljoen ABN Amro stelt verwachting goudprijs bij Beleid centrale bankiers stimuleert de goudprijs Credit Suisse voorziet stijging goudprijs naar $1.500 Gaat de euro door de Brexit kopje onder? Goudprijs naar hoogste niveau in drie jaar Twijfels bij de overname van Monsanto door Bayer Drijft inflatie de goudprijs omhoog?
Goudprijs