() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Marc Faber verwacht grote wereldwijde crisis

0 Comments
1883
25 aug 2015

De wereldeconomie stevent af op een nieuwe grote crisis, dat zegt Marc Faber in een gesprek met Chris Martenson. Hij wijst op de wereldwijde groeivertraging en op het feit dat de productiviteit en de kapitaalinvesteringen in heel veel landen niet meer toenemen. Ook wijst de extreme en aanhoudende daling van de grondstofprijzen volgens Faber uit dat de economie het beduidend slechter doet dan over het algemeen wordt aangenomen.

Marc Faber merkt op dat er aan iedere grote financiële crisis een fase van grote kredietexpansie vooraf gaat. Dat was het geval in de periode van 1997-2000 en in de periode van 2003-2007, maar ook in eerdere economische crises. Zo volgde de ‘Grote Depressie’ van begin jaren dertig op de Roaring Twenties, een periode waarin speculatie en optimisme de overhand kreeg. In China is de hoeveelheid krediet in verhouding tot de omvang van de economie de afgelopen vijf jaar bijvoorbeeld met 50% toegenomen.

Luister het hele interview hier op klik op deze link voor een podcast.

Aangeboden door: MarketUpdate.nl

0.0
Laatst gewijzigd op: -/-
Related Articles: Apple heeft grote plannen met de Applewatch Nieuwe dollarcrisis vergelijkbaar met jaren tachtig Vijf dividendaandelen van naam waar je in 2017 weinig van mag verwachten Herwaardering goud als oplossing voor monetaire crisis? OPEC heeft een groter marktaandeel, maar alles heeft zijn prijs Het is allemaal de schuld van de grote bedrijven Grote bedrijven zitten in de beklaagdenbank ABN Amro stelt verwachting goudprijs bij Vijf wereldwijde koopjes Europa strompelt naar een nieuwe (Italiaanse) bankencrisis
Crisis economie