() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week

0 Comments
1840
22 mei 2015

Deze week krijgt u van OptieAcademy.nl optie premie harken met short strangle Galapagos als Optie Trade van de Week gepresenteerd. Galapagos is met tickersymbol GLS aan de Amsterdamse effecten- en optiebeurs genoteerd. 

Fundamentele analyse Galapagos:
Galapagos is een Belgische biotechonderneming die medicijnen ontwikkelt.
Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontdekken van eiwitten die een ziekte veroorzaken. Galapagos is tevens actief in de ontwikkeling van nieuwe moleculen. De focus ligt daarbij op reuma, botontkalking, inflammatie, taaislijmziekte, metabolische en kraakbeenafbraak. 

Naar verluidt zal partner AbbVie GLPG0634 inlicenseren voor $200 miljoen plus $1 miljard aan toekomstige succesbetalingen en tweecijferige royalty’s op wereldwijde verkopen. Galapagos heeft meer dan 20 andere medicijnen in ontwikkeling die op dezelfde manier zijn ontdekt als het succesverhaal GLPG0634. Onlangs heeft Galapagos een succesvolle beursnotering aan de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq gekregen en heeft daarmee een slordige $275 miljoen opgehaald. Meer informatie vindt u op de corporate website van Galapagos.

Income Statement Galapagos :
Onderstaande grafiek geeft de omzet, de winstmarge en het netto-resultaat op kwartaalbasis weer. 

Kengetallen:

- Marktkapitalisatie: €1,6 miljard.
- Omzet (2014): €108 miljoen.
- Dividendrendement: n.v.t.
- Koers/winst-verhouding (verwacht 2015): 22,6.
- PEG (koers/winst/groei)-ratio: 0,98.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. 

Daggrafiek Galapagos 

Galapagos bereikte afgelopen week een all time high van €45,45 wat nu weerstand is geworden. Het aandeel is sinds het begin van dit jaar maar liefst circa 200% gestegen. Steun kunnen we vinden rond €38 alwaar we de 10-daags exponentiële moving average binnenkomt. Tussen €30 en €32 vormen de stijgende 40- en 47-daags exponentiële moving averages een solide steun (zie grafiek). Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd tussen €40 en 45 gaat consolideren. 

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: €45,45.
Tweede weerstand: €n.v.t.
Eerste steun: €38,47.
Tweede steun: €32,25.

Short strangle Galapagos 

Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’. 
Een mogelijke Short Strangle in Galapagos zou kunnen zijn:

Short: 1 GLPGA SEP 55 Call @ €2,55
Short: 1 GLPGA SEP 30 Put @ €1).

Voor de Short Strangle (SEP 55 Call en SEP 30 Put) in Galapagos met september-opties zou u €3,55 *100=€355 kunnen ontvangen. In dat geval gaat u tot de september-expiratie de plicht aan om enerzijds de aandelen te leveren voor €55 respectievelijk af te nemen voor €30 per aandeel. Momenteel noteert Galapagos rond €44.

Scenario op september-expiratie

We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: €26,45 (€30-€3,55) respectievelijk €58,55 (€55+€3,55).

De maximale winst bedraagt €3,55*100 = €355 per short strangle als het aandeel tussen €30 en €55 expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als Galapagos te ver ‘uit de band springt’, zijnde €100 per punt daling onder de €26,45 respectievelijk €100 per punt stijging boven €58,55.

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Aangeboden door: OptieAcademy.nl

 

0.0
Laatst gewijzigd op: vrijdag 22 mei 2015 14:56
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
optiestrategie