() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

De Meest Gemaakte Beleggingsfouten in Nederland

0 Comments
1417
11 jul 2017

Beleggen vraagt heel wat kennis en ervaring, daarom is het ook geen verrassing dat veel investeerders fouten maken in het begin. Om deze fouten in de toekomst te vermijden, is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van de meest gemaakte belegginsfouten. Lees verder om deze fouten te ontdekken!

Geloven in de Hype

Een grote fout die veel beginners maken is aandelen kopen op basis van een hype. Wanneer er een nieuwe uitvinding of bedrijf in de media wordt vermeld, is het zeker verleidelijk om die aandelen te gaan kopen. Jammer genoeg worden deze keuzes gemaakt op basis van wat er in de media wordt verteld en gebeurt er daarom weinig onderzoek. Dit kan natuurlijk desastreuze gevolgen hebben voor investeerders en beleggers.

Foute Beleggingen Houden

Het is soms moeilijk om toe te geven dat je een fout hebt gemaakt, daarom zijn er veel beleggers die hun foute beleggingen houden; dit in de hoop dat de belegging in de toekomst toch gaat presteren. Toch is dit een fout die je kan verbeteren, want door je foute beleggingen (zoals aandelen) te gaan verkopen, kan je het resterende geld gaan investeren in een belegging die het wel goed doet.

Spelen Op Korte Termijn

Veel beleggers die net beginnen met beleggingen willen dat hun geld hen snel iets opbrengt. In de realiteit is dit anders, want goede beleggingen zijn meestal investeringen die enkele jaren lopen. Grote winst op korte termijn is niet realistisch, en de beleggingsmarkt kan ook zo snel veranderen. Daarom is het zeer belangrijk om je zinnen te zetten op lange termijn investeringen en beleggingen.

Emotionele Beleggingen

Sommige beleggers gaan investeren op basis van hun gevoel, en houden dus geen rekening met onderzoek. Dit kan je heel wat geld kosten op lange termijn. Wanneer je op basis van emotie gaat investeren, is de kans groter dat je geld gaat verliezen. Je hebt ook minder kans op grote winst, want beleggers die beleggen op gevoel verkopen hun aandelen onmiddellijk wanneer ze een klein beetje in waarde dalen.

Foute Analysemethoden

Wanneer je gaat beleggen, moet je ook opletten voor zogenaamde “foute analysemethoden”. Sommige methoden die online beschikbaar zijn – bijvoorbeeld de technische analyse die gebruik maakt van historische koersinformatie – doen je investeren op basis van een slechte en onbewezen berekening. Alhoewel er bepaalde methoden bestaan die je kans op verlies verminderen, beleggers doen best wat onderzoek naar analysemethoden en hun effectiviteit vooraleer op basis van deze methode te gaan beleggen of investeren.

Conclusie

De veelgemaakte fouten die gemaakt worden tijdens beleggen hebben vooral te maken met een gebrek aan kennis. Omdat een gebrek aan kennis je kansen op verlies sterk verhogen, is het aangeraden om gebruik te maken van een financieel adviseur of een broker wanneer je pas begint met beleggen. Natuurlijk moet je de ervaring en de referenties van deze broker of financieel adviseur ook even controleren. Alhoewel, wanneer je kunt rekenen op iemand met veel financiële kennis met betrekking tot de investeringsmarkt, dan heb je alvast iets minder kans om je investering of belegging te verliezen.

 

0.0
Laatst gewijzigd op: maandag 14 augustus 2017 13:53
Related Articles: Nederland wordt een regionale industriƫle grootmacht
beleggen