() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: optie premie opstrijken met short strangle PepsiCo

0 Comments
6505
23 jul 2015

Deze week krijgt u van OptieAcademy optie premie opstrijken met een short strangle op PepsiCo als Optie Trade van de Week gepresenteerd.

PepsiCo is met tickersymbol PEP aan de Amerikaanse effecten- en optiebeurzen genoteerd. 

Fundamentele analyse PepsiCo:
PepsiCo is een Amerikaans concern dat een breed scala aan voedingsmiddelen en softdrinks produceert. PepsiCo produceert en verkoopt een zeer grote verscheidenheid aan koolzuurdranken en dranken zonder koolzuur.

Verder maakt het bedrijf chips, andere zoetwaren, ontbijtproducten en graansnacks. Het portfolio van PepsiCo omvat meer dan 20 merken met ieder een jaarlijkse omzet van meer dan $1 miljard, zoals Pepsi-Cola, 7-Up, Quaker Oats ontbijtproducten, Gatorade sportdrank, Frito-Lay, Lay's en Smith's chips en Tropicana vruchtensappen.

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

- Marktkapitalisatie: $142,17 miljard.
- Omzet: $66,3 miljard.
- Dividendrendement: 2,9%.
- Koers/winst-verhouding: 22,6.
- PEG (koers/winst/groei)-ratio: 3,86.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter

Daggrafiek PepsiCo

PepsiCo beweegt sinds het begin van dit jaar binnen een bandbreedte van ongeveer $8. In februari piekte het aandeel op $100,76 maar wist dit niveau niet vast te houden. Daarentegen lijkt $92 een stevige steunzone te zijn. Steun kunnen we vinden rond $96 alwaar de 10- en 20-daags exponentiële moving averages noteren. Rond $95 vormen de stijgende 40- en 47-daags exponentiële moving averages een solide steun (zie grafiek). Wij verwachten dat het aandeel de komende tijd wederom geen hoge ogen zal gooien en daarentegen ook niet al te hard gaat zakken.

Beleggers die eveneens verwachten dat het aandeel de komende tijd gaat consolideren rond het huidige niveau, zouden een premie short affaire kunnen opzetten. Dit zullen we verderop uitleggen aan de hand van een kansrijke short strangle. We hebben onlangs een short strangle ingenomen in PepsiCo voor de USA-portefeuille. 

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste weerstand: $98,44.
Tweede weerstand: $100,76.
Eerste steun: $96.
Tweede steun: $93,26.

Wat is een Short Strangle?

Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’.

Short Strangle PepsiCo

Onlangs hebben we een positie ingenomen in PepsiCo en kozen voor een '7,50-punten' short strangle voor augustus waarvoor we in totaal $118 ($1,18*100) per strangle aan premie hebben ontvangen. We zijn derhalve tot de augustus-expiratie de plicht aangegaan om enerzijds 100 aandelen af te nemen voor $92,50 per aandeel respectievelijk te leveren voor $100 per aandeel. We hoeven echter niet tot expiratie te blijven zitten en kunnen deze positie ook ervoor sluiten danwel aanpassen.

De transactie luidde bij een koers van $96:

We verkopen: Open Sell 1 PEP AUG 100 Call @ $0,51 (ontvangen).
We verkopen: Open Sell 1 PEP AUG 92,50 Put @ $0,67 (ontvangen).
Deze opties lopen af op 21 augustus. 

Nieuwe positie:

Short: 1 PEP AUG 100 Call.
Short: 1 PEP AUG 92,50 Put.

Scenario op augustus-expiratie

We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: $91,32 ($92,50-$1,18) respectievelijk $101,18 ($100+$1,18).

De maximale winst bedraagt $1,18*100 = $118 per short strangle als het aandeel tussen $92,50 en $100 expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen halen.

Verlies wordt geleden als PepsiCo te ver ‘uit de band springt’, zijnde $100 per punt daling onder de $91,32 respectievelijk $100 per punt stijging boven $101,18.

 Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Aangeboden door: OptieaAcademy.nl

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in PepsiCo. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: vrijdag 24 juli 2015 11:19
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
pepsico