() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck

0 Comments
1773
03 aug 2016

 Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Long putspread op de Duitse pharmaceutical en chemische onderneming Merck. Het Duitse Merck maakt ook deel uit van de Dow Jones Industrial-index en is met tickersymbol MRK (ook) aan de Amerikaanse effectenbeurs NYSE genoteerd en op de aandelen worden opties verhandeld. De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.
Kengetallen:

 

 - Marktkapitalisatie: $161,7 miljard.
- Omzet: $39,4 miljard. 
- Dividendrendement: 3,1%. 
- Koers/winst-verhouding (forward): 15,7. 
- PEG (koers/winst/groei)-ratio: 6,9.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

 

Uurgrafiek Merck

 

 Merck lijkt na een stijging van circa 25% in 6 maanden een top te hebben bereikt rond $60. Het aandeel is sinds een aantal weken in een dalende trend beland. Er werd op uurbasis een ‘death cross’-verkoopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond $59,50 kruisten. Een tweede verkoopsignaal werd gegeven doordat de koers onlangs aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) uitbrak rond de koers van $59.

 

Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden op de $57,93 respectievelijk en $56. Weerstand ligt op $59,20 respectievelijk $59,95. Wij zien op dit moment nog voldoende dalingspotentieel in de komende weken mits de koers niet meer boven de Ichimoku Cloud weet uit te stijgen. Onderstaand leggen we een gekochte (long) augustus putspread uit, die we onlangs aan onze OptieActief-klanten hebben doorgegeven: een beperkt winstpotentieel versus een beperkt risico. Onderstaand zullen we de gekochte putspread uitleggen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $59,20.
Tweede weerstand: $59,95.
Eerste steun: $57,93.
Tweede steun: $56.

 
Onze trade luidde: Actie: We kopen een putspread op Merck. 

 Toelichting:

We kopen een putspread op het Duitse pharmafonds Merck (tickersymbol MRK. Steun kunnen we vinden op $56 en weerstand rond $60. Huidige koers MRK: $58,90. 

 
Huidige positie:

Geen.

  

Transactie:

 
We kopen (Open Buy): 1 MRK AUG19 57,50 Put @ $0,60 (betalen).
We verkopen (Open Sell): 1 MRK AUG19 54 Put @ $0,15 (ontvangen).

 Nieuwe positie:

 Long: 1 MRK AUG19 57,50 Put.
Short: 1 MRK AUG19 54 Put.

Deze opties expireren op 19 augustus.

Beperkte investering: we hebben voor de MRK AUG 57,50/54 putspread $0,60 minus $0,15 betaald maal 100, oftewel $45 per put spread. Dit bedrag verliezen we als Merck op expiratie boven de $57,50 noteert.

Break even niveau ligt op: $57,50-$0,45 = $57,05. Op dit punt wordt er geen verlies en geen winst behaald. 

 Maximale winst bedraagt: ($57,50-$54-$0,45)*100= $305, oftewel rendement van circa 680% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie (de derde vrijdag van augustus) $190 of lager noteert.

Waarom een put spread?
De putspread die we hebben opgezet, is een zogenaamde ‘debit spread’. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $0,45*100 = $45.


Het idee is om met een kleine positie in te spelen op een verwachte koersdaling, waarbij het (procentuele) winstpotentieel zeer groot is. In het geval van de put spread op MRK: met een investering van $45 kan er een winst worden behaald van $305 wat wij een mooie winst/verlies-verhouding vinden.

Naar wij hopen hebben wij u goed inzicht gegeven hoe u een dergelijke putspread kunt innemen. 

U hoeft de optiepositie uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten of doorrollen, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/


Disclaimer
 Het OptieAcademy-team heeft een positie in Merck (MRK). Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa en/of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

0.0
Laatst gewijzigd op: zondag 07 augustus 2016 19:39
Related Articles: Lower for longer of toch forse prijsstijgingen Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
Merck