() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Apple heeft grote plannen met de Applewatch

0 Comments
463
12 mei 2017

In 2014 introduceerde Apple de zogeheten Applewatch en van begin af aan is dit horloge onderwerp van discussie geweest. De meningen over het potentiële succes van deze zogeheten wearable liepen scherp uiteen, variërend van een mogelijke bedreiging van de Zwitserse horlogemakers tot een onhandig en weinig modieus klokje. De achtergrond van de verhitte discussie was de vraag of Apple het vermogen tot daadwerkelijke innovatie nog in zich borg. Is het bedrijf in staat om een succesvolle opvolger van de iPhone te introduceren.

Het feit dat Apple steeds weigerde duidelijkheid te verschaffen over de Applewatch droeg nog bij aan de verwarring en de discussies.

Apple heeft echter tijdens de presentatie van de cijfers over het 1ste kwartaal 2017 een tipje van de sluier opgelicht. Tim Cook vertelde de verzamelde analisten dat de omzet van de wearable products, de omvang had van een bedrijf uit de Fortune 500. Burlington Stores, die de rij sluit in de Fortune 500 had in 2016 een omzet van $ 5,6 miljard. Op basis van deze uitlating en nog enkele andere data concludeerden analisten dat er in het afgelopen kwartaal waarschijnlijk 3 miljoen Applewatches verkocht zijn en dat de omzet op jaarbasis weleens $ 4,7 miljard kan bedragen. Dat is bepaald geen klein bedrag en dat is waarschijnlijk ook de boodschap die Cook wilde overbrengen. Hij ziet geen enkele reden om met de Applewatch te stoppen.

Is de tevredenheid van Tim Cook terecht. Het ligt er maar aan welke vergelijking je maakt. Fitbit, een grote concurrent van Applewatch en populair in de fitnessbranche, had over 2016 een omzet van $ 2,2 miljard. Fitbit staat dus op een eerbiedwaardige achterstand. Apple lijkt in staat om de belofte in te lossen dat het een bedreiging kan worden voor de Zwitserse horlogemakers. Swatch Group had over 2016 een omzet van $ 7,6 miljard. Als je de omzet van de AirPods optelt bij die van de Applewatch dan komt Apple al aardig in de buurt van de Swatch Group.

Al deze uitkomsten laten onverlet dat er nog steeds geen sprake is van een doorslaand succes. Een omzet van $ 6 miljard klinkt goed, maar het zinkt nog steeds in het niet bij de prestaties van de iPhone. Het feit dat appontwikkelaars weinig belangstelling hebben voor de Applewatch onderstreept nadrukkelijk dat het succes allesbehalve overweldigend is. Apple heeft waarschijnlijk toch goede redenen om de Applewatch niet uit te rangeren. Ze zien een duidelijke toekomst voor de wearables. Nu al zijn de AirPods (hoofdtelefoon) en Applewatch in staat om met elkaar te communiceren. Gebruikers kunnen de muziek in hun AirPods regelen met hun Applewatch. Gebruikers kunnen nu al een telefoontje beantwoorden zonder hun iPhone aan te raken. 

Bij Apple zijn ze ervan overtuigd dat een constellatie van wearable devices de iPhone over niet al te lange tijd overbodig zullen maken. Volgens Tim Cook ziet de pijplijn er in dat opzicht veelbelovend. Apple ging niet in op details of bijzonderheden, maar het wemelt uiteraard van de geruchten. Zo zouden de AirPods (hearables) uitgerust gaan worden met mogelijkheden om de gezondheid van de drager in de gaten te houden. Ook is bekend dat Apple veel tijd en energie steekt in de ontwikkeling van een bril uitgerust met augmented reality. De lijn van denken bij Apple is, dat de strijd om de pols vanzelf overgaat in de strijd om de oren en tenslotte in de strijd om de ogen. Apple bereidt zich nadrukkelijk voor op deze strijd, waarvan de Applewatch het startpunt vormt!

Word nu lid. Het is gratis.

Aanmelden>

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur.

0.0
Laatst gewijzigd op: dinsdag 16 mei 2017 12:51
Related Articles: Vijf aandelen die Wall Street volledig verkeerd beoordeeld heeft Augmented reality is meer dan toekomstmuziek voor Apple Plannen van Trump niet per se positief voor de prijs van commodities OPEC heeft een groter marktaandeel, maar alles heeft zijn prijs Silicon Valley heeft gebrek aan goede ideeën Het is allemaal de schuld van de grote bedrijven Grote bedrijven zitten in de beklaagdenbank Apple is saai en voorspelbaar Apple biedt een inkijkje in de toekomst Vijf aandelen die te verkiezen zijn boven Apple
apple