() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Augmented reality is meer dan toekomstmuziek voor Apple

0 Comments
1375
23 mrt 2017

Technologische ontwikkelingen zijn een favoriet gespreksonderwerp van Tim Cook, de ceo van Apple. Bij herhaling heeft hij uitgeweid over de zelfrijdende auto, over kunstmatige intelligentie of streaming televison. Het onderwerp dat hem het meest na aan het hart ligt is echter augmented reality (toegevoegde realiteit). Dat is de techniek waarbij beelden, video of games over de alledaagse werkelijkheid heen gelegd worden. Voor Cook bezit AR dezelfde potentie als de smartphone. Ingewijden weten te melden dat Apple stoute plannen heeft om deze nieuwe technologie voor iedereen bereikbaar te maken. Voor Cook is AR de uitgelezen mogelijkheid om de volgende generaties gadgets te domineren en om zo de huidige en komende generaties klanten aan het Apple ecosysteem te binden. Beleggers zullen ook blij zijn, want zij wachten al tijden op de next big thing.

Dat Apple zeer serieus is over AR bewijst wel dat er alweer een aantal jaren geleden een team is gebouwd van hardware- en softwareveteranen en getalenteerde outsiders. Het team staat onder leiding van Mike Rockwell, die eerder voor Dolby Laboratories werkte. Tot zijn team behoren ingenieurs die eerder een bijdrage hebben geleverd aan de ontwikkeling van de Oculus en HoloLens virtual en aan reality headsets hebben meegewerkt. Die headsets worden verkocht door Facebook en Microsoft. Ook werken mensen uit Hollywood mee, met ervaring in digitale effecten. Daarnaast heeft Apple de afgelopen jaren enkele bedrijven overgenomen met kennis van AR Hardware, 3D gaming en virtual reality software. Het gaat dan om bedrijven als Metaio en FlyBy Media.

Het is min of meer gemeengoed, dat Apple werkt aan een reeks van AR producten, zoals een bril die draadloos verbonden is met de iPhone, die bijvoorbeeld filmpjes of kaarten naar de brildrager stuurt. Dit type bril is nog toekomstmuziek, maar de komende IPhone update in september van dit jaar kan al wel eens AR kenmerken bezitten. Dankzij AR zou bijvoorbeeld de diepte van de foto veranderd kunnen worden of de diepte van bepaalde objecten op de foto. Die IPhone krijgt trouwens de kleur rood, een kleur die bijzonder groot is in de massamarkten van China en India.

Tim Cook zet in op AR, omdat het minder opdringerig is dan grote neef Virtual Reality. VR dompelt zijn gebruikers totaal onder in een kunstmatige wereld. Dat is leuk voor de gamers, maar blijkbaar niet voor de doorsnee geïnteresseerde. Headsets als Oculus en HoloLens zijn de status van nicheproduct nog niet ontgroeid. AR slokt de gebruiker minder op en is daarom waarschijnlijk aantrekkelijker voor de gebruiker.

 

De belangstelling van Apple voor AR heeft goede gronden. Het is een nieuwe markt die de komende jaren kan gaan exploderen. Tot 2024 gaat deze markt naar verwachting met 80% groeien naar een waarde van $ 165 miljard. Maar dat is nog niet alles. Het zou zomaar kunnen dat AR devices vroeger of later de rol van de IPhone gaan overnemen. Apple moet wel op deze al rijdende trein springen. Beleggers hebben er in ieder geval nog alle vertrouwen in!

Word nu lid. Het is gratis.

Aanmelden>

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur.

0.0
Laatst gewijzigd op: -/-
Related Articles: De cost gaet voor de baet uyt Vijf waarschuwingssignalen voor stress op de financiƫle markten De robot is de panacee voor Japans demografische problemen Belastingverlaging in de VS goed nieuws voor aandelenmarkten Westerse beleggers hebben koudwatervrees voor de Opkomende Markten Het succes van de elektrische auto is vitaal voor de koperprijs Vijf aandelen die erg kwetsbaar zijn voor een komende correctie Voor het Franse Carrefour zijn robots de sleutel naar de toekomst De toekomst voor wind- en zonne-energie oogt steeds rooskleuriger Meer indexfondsen dan aandelen
apple Augmented Reality IPhone