() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: Short Siemens met een put spread

0 Comments
2121
03 mei 2016

Het Duitse technologieconcern Siemens herstelde van februari tot eind april fors en ging hard op weg naar de top van december vorig jaar rond $99. De rally strandde onlangs bij $97 waarbij een lagere top is gevormd. Voor onze portefeuille hebben we onlangs een neerwaartse bescherming gezocht door een put spread te kopen op Siemens. Een eerste verkoopsignaal kregen we al rond $96. Daarbij werd een ‘death cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn en de Kinjun Sen-lijn elkaar kruisten. Een tweede verkoopsignaal werd gegeven doordat de koers aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) uitbrak.

De koers noteert op uurbasis onder de Ichimoku Cloud die nu weerstand biedt tussen de €91,50 en €93. Een koers onder de cloud geeft een ‘bearish’ sentiment aan. Steun kunnen we allereerst vinden rond €87,77. Wij zien wel dalingspotentieel richting de €87 in de komende weken. Onderstaand leggen we de opgezette put spread uit en geven daarbij aan wat het potentiële rendement bedraagt en waar de risico’s liggen.


Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €91,50.
Tweede weerstand: €93.
Eerste steun: €87,77.
Tweede steun: €86.

Wat is een Put Spread?    
Bij een put spread gaat u een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat dalen. We kochten in het geval van Siemens een juni 94 put (verkooprecht) en schreven een juni 90 put (afnameplicht).

Put Spread op Siemens

Grafiekwaarden kunt u als euro’s lezen.

Optie Trade:
Koop :                 1 SIE JUN  Put 94 @ €2,28
Verkoop (schrijf): 1 SIE JUN  Put 90 @ €1,28
Deze trade is opgezet bij een koers van €96,65 en staat inmiddels op een winst van ruim €100 oftewel 100%.    

Op basis van bovenstaande trade betaalden we €2,28 en ontvingen €1,28: dus per saldo investeerden we 1*100= €100. Dit is het maximum wat we kunnen verliezen.

Het break-even-point bedraagt €94 minus de betaalde premie van €1 = €93. Onder €93 verdienen we op expiratie €100 per €1-daling tot €90.

De maximale winst bij een expiratiekoes van €90 of lager, bedraagt €300 zijnde: (€94 – €90) – de betaalde premie ad €1= €3 maal 100.

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in
Siemens. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: vrijdag 06 mei 2016 18:15
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
Siemens