() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Apple gaat in auto's

0 Comments
2079
21 okt 2015

Het is nu nagenoeg zeker. Apple gaat in auto’s. De geruchten waren er al. Kranten als the Wall Street Journal en bladen als the Atlantic hebben in september uitvoerig bericht over de stappen die Apple aan het zetten was in de richting van de auto. Zo zou het bedrijf veel ingenieurs van Tesla hebben overgenomen en juristen van het bedrijf zouden overleg gepleegd hebben met officials van het departement voor motorvoertuigen in Californië. Volgens the Guardian zou Apple ook al een testcircuit hebben gekocht. Het hele project zou de naam Titaan hebben gekregen!

In een toespraak tijdens een hightech conferentie heeft Tim Cook weliswaar niet met zoveel woorden beaamd dat zijn bedrijf aan een auto werkt, maar c’est le ton qui fait la musique. Cook hamerde er tijdens zijn toespraak op, dat de auto-industrie aan de vooravond staat van ontwrichtende technologische ontwikkelingen. Er staan ingrijpende veranderingen op stapel in de sector, aldus Cook. De snelle technologische veranderingen maken het volgens hem voor buitenstaanders mogelijk om in te breken in een tot dusverre onneembare vesting! De CEO doelde daarmee op de groeiende rol van software in de hedendaagse auto. Software beheert en controleert de auto en vervult steeds meer rol van communicator met de automobilist. Software heeft bijvoorbeeld een doorslaggevende rol gespeeld om Tesla Motors, de elektrische auto, tot de belangrijkste uitdager van de gevestigde namen te maken. 

De snelle opmars van de elektrische auto heeft volgens Cook de industrie in het defensief gedrukt. De nieuwe technologieën hebben niets meer van doen met de benzinemotor. In de slipstream van de Tesla’s van deze wereld ziet Cook de snelle opmars van de zelfsturende auto, iets wat zonder software ook al niet haalbaar is. Cook ging echter niet in op de vraag of er snel Apple auto’s op de weg zullen verschijnen. De Ceo benadrukte dat Apple op dit moment vooral druk doende is om zijn Carplaysytem in de sector ingang te doen vinden. De iPhone moet voor de auto van morgen de bron van entertainment, informatie en communicatie worden.

De terughoudendheid past volgens het blad the Atlantic wel in de werkwijze van Apple. Volgens het blad zou Cook in eerste instantie mikken op de bouw van een elektrische auto. Het is waarschijnlijker gemakkelijker om die te bouwen rondom de huidige operationele systemen van de technologiereus. Bovendien kan hij leunen op de technologie van Tesla. In een recent interview haalde de hoogste baas van Tesla uit naar Apple, die winkelde onder zijn ingenieurs. Pas in tweede instantie zou Apple zich gaan toeleggen op het bouwen van een zelfsturende auto. Het zou verstandiger zijn om Google of Uber de kastanjes uit het vuur te laten halen als er een eerste ongeluk gebeurt met een zelfsturende auto. 

The Atlantic wijst er ook op, dat een jaar voordat Steve Jobs de iPhone introduceerde, Apple samen met Motorola en Cingular Wireless de ROKR, de mobile phone van Motorola, in de markt zette. Het was een toestel dat iTunes kon laten horen. Blijkbaar moest er eerst toch proefgedraaid worden voordat Jobs het aandurfde om zijn revolutionaire iPhone te introduceren. Misschien moet de elektrische auto wel fungeren als springplank om een revolutionaire zelfsturende auto in de markt te zetten. Volgens the Wall Street Journal moet dat gebeuren in 2019.

Word nu lid. Het is gratis.

Aanmelden>

0.0
Laatst gewijzigd op: dinsdag 27 oktober 2015 09:44
Related Articles: De olie gaat naar $ 40 per vat denkt Goldman Sachs Apple heeft grote plannen met de Applewatch Augmented reality is meer dan toekomstmuziek voor Apple Gaat Trump onbedoeld Europa een handje helpen? Gaat OPEC nu wel of niet minder olie oppompen? Apple is saai en voorspelbaar Gaat Piekolie alsnog voor problemen zorgen? Apple biedt een inkijkje in de toekomst Goud gaat weer 'boomen' Gaat de euro door de Brexit kopje onder?
apple