() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Meer indexfondsen dan aandelen

0 Comments
397
15 mei 2017

Er zijn vandaag de dag meer indexfondsen dan Amerikaanse aandelen om in te beleggen, zo schrijft Bloomberg. Sinds 1995 daalt het aantal beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten, terwijl het aantal indexfondsen de laatste jaren exponentieel is toegenomen. Beleggers willen hun kosten laag houden en verschuiven daarom vermogen van actief beheerde beleggingsfondsen naar indexfondsen en trackers (ETF‘s).

De populariteit van ETF’s is voor een belangrijk deel te verklaren door de opkomst van zogeheten smart beta fondsen. Dat zijn intelligente trackers die een mandje aandelen volgen op basis van bepaalde criteria, zoals een lage volatiliteit, een gunstige koers/winst verhouding of een hoog dividend. Dit soort slimme trackers vormen voor veel beleggers de gulden middenweg, omdat ze aanzienlijk goedkoper zijn dan actief beheerde beleggingsfondsen en meer flexibiliteit bieden dan een S&P 500 indexfonds.

Volgens cijfers van Bloomberg hadden zogeheten smart beta fondsen eind vorig jaar een marktaandeel van 23% in de totale markt van ETF’s. De afgelopen drie jaar voegden beleggers netto $1,4 biljoen toe aan trackers die minder dan 0,5% kosten in rekening brengen, terwijl ze $900 miljard weghaalden uit fondsen die meer dan 0,5% op jaarbasis kosten.

Er zijn meer indexfondsen dan aandelen in de VS (Bron: Bloomberg)

Beleggers geven voorkeur aan ETF’s met lage kosten (Bron: Bloomberg)

Palladium weer bijna even duur als platina (Bron: Infomine.com)

Aangeboden door: Goudstandaard

Word nu lid. Het is gratis.

Aanmelden>

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur.

0.0
Laatst gewijzigd op: -/-
Related Articles: Belastingverlaging in de VS goed nieuws voor aandelenmarkten Vijf aandelen die erg kwetsbaar zijn voor een komende correctie Vijf aandelen die de tand des tijds kunnen weerstaan De vijf beste aandelen om de oliemarkt te bespelen Vijf aandelen die Wall Street volledig verkeerd beoordeeld heeft Vijf groeiaandelen die nog steeds koopwaardig zijn Vijf aandelen die het de komende tien jaar gaan maken Vijf aandelen met de potentie de markt jaar in jaar uit te verslaan Vijf consumentenaandelen die uw portefeuille dit jaar kunnen stutten Augmented reality is meer dan toekomstmuziek voor Apple
Indexfondsen