() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom

0 Comments
2353
10 Dec 2016

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: inspelen op een stijging van TomTom met een Driepoot Long met maart-opties.

De koers van TomTom is naar onze mening zwaar achtergebleven bij de markt en we zien stijgingspotentieel in het aandeel. We spelen daarop in met een driepoot-optiestrategie met maart-opties.

Daggrafiek TomTom
De Nederlandse producent van navigatiesystemen lijkt al maanden de weg kwijt te zijn en beweegt al sinds juli in een brede trading range van ruim €2,50. Per saldo heeft het aandeel vrijwel geen progressie geboekt. We zien stijgingspotentieel in TomTom richting €8,50 waarbij we nog een koershiaat tussen €8,20 en €8,30 kunnen vinden dat voor weerstand zou kunnen zorgen. Steun ligt rond de €7 waarbij TomTom op 9 november een mooie positieve reversal-bar heeft laten zien na het bereiken van een low van €6,74.

Onderstaand leggen we een driepoot long op TomTom met maart-opties uit en geven daarbij eveneens aan waar de risico’s liggen. Deze optietrade hebben we onlangs doorgegeven aan de deelnemers aan OptieAanbevelingen Europa.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €8,20.
Tweede weerstand: €8,75.
Eerste steun: €7,33.
Tweede steun: €7.

Wat is een Driepoot Long?
Bij een Driepoot Long gaan we een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat stijgen. We kopen in dat geval een callspread en financieren die met een geschreven put. Zo investeren we weinig en krijgen we een hoge hefboom.

Onze trade luidde:
We zetten een driepoot op in TomTom.

Toelichting:
We spelen in op een koersstijging van TomTom (tickersymbol TOM2) met een maart-driepoot. TomTom is dit jaar achtergebleven, maar wij voorzien wat meer actie in de nabije toekomst en zetten daarom met een beperkte investering van 20 eurocent een hausse-positie op.

Huidige koers TomTom: €7,61.

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 TOM2 MCH 7 Call @ €1 (betalen).
We verkopen (Open Sell): 1 TOM2 MCH 8,50 Call @ €0,40 (ontvangen).
We verkopen (Open Sell): 1 TOM2 MCH 7 Put @ €0,40 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 TOM2 MCH 7 Call
Short: 1 TOM2 MCH 8,50 Call.
Short: 1 TOM2 MCH 7 Put.

Investering
Op basis van bovenstaande prijzen betaalden we per saldo €20. We zijn deze investering kwijt bij een expiratiestand van exact €7.

Break-even-point
Het Break-even-point bedraagt €7,20: €7 (uitoefenprijs van de gekochte calloptie) + €0,20.
Maximale winst
Vanaf €7,20 gaat de winst-curve net als een aandeel omhoog met een maximale winst van €130 op €8,50: (€8,50 – €7- €0,20)*100. Op basis van de investering is dit een mooie ‘return on investment’ Verlies onder €7,20 Bij een expiratiestand onder de €7,20 lijden we verlies. Bij een expiratiekoers van bijvoorbeeld €6,80 bedraagt het verlies €40. We hebben dus voldoende ruimte naar beneden voordat we in de problemen komen.   Zoals eerder aangegeven lopen we neerwaarts risico vanwege de geschreven MCH 7 Put.

Als u het neerwaarts risico wilt afdekken, dan kunt u uiteraard altijd een put kopen met een lagere uitoefenprijs dan de geschreven put. Wij doen dat in principe niet omdat we dat een te dure ‘brandverzekering’ vinden. Wij trekken zelf vroegtijdig aan de noodrem, bijvoorbeeld als TomTom door de steun van €6,92 zakt. 

Opleidingstraject Opties: 1ste maand op proef


We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, dat in december van start gaat. We starten op 23 december. Er zijn nog slechts 3 plaatsen beschikbaar voor de snelle beslisser en u kunt 1 maand op proef deelnemen. Het Opleidingstraject Opties is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
  • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ persoonlijke aandachtPraktijkgericht veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met een gecalculeerd risico winst behalen met opties
  • 7-stappenplan tot succesvol optiebeleggen
  • Wij helpen u om een persoonlijk handelsplan te ontwikkelen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen. Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen! OptieAcademy

Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in TomTom. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: Tuesday 13 December 2016 09:34
Related Articles: Lower for longer of toch forse prijsstijgingen Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
Tom Tom