() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ

0 Comments
2578
22 nov 2016

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een Short Strangle op EWZ. Dit Brazilië ETF is met tickersymbol EWZ aan de Amerikaanse effecten- en optiebeurs genoteerd.

EWZ werd in juli 2000 gelanceerd en is een speculatief ETF dat de Braziliaanse aandelenmarkt volgt. In dit ETF wordt veel gehandeld: gemiddeld circa 22 miljoen ‘stukken’ per dag.

Technische Ichimoku Cloud Analyse EWZ

De koers van EWZ is sinds de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen begin november aanzienlijk gedaald. Het ‘Trump-effect’ heeft tot een duidelijke schok geleid op de ‘Emerging Markets’. Brazilië is ook een belangrijke opkomende markt. EWZ daalde in slechts een paar dagen tijd zo’n 20%. De val werd rond $31 gestuit waarna er een sterk herstel optrad. EWZ kent een brede trading range met $31 als steunzone aan de onderkant en een weerstandsniveau van $38,50 als bovenkant.
 
Op dagbasis ziet de grafiek er niet zo fraai uit en werd er zelfs een ‘death cross’-verkoopsignaal gegenereerd rond $35 alwaar de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar hebben gekruist. Een ander zwak teken is dat de koers onlangs aan de onderkant van de Ichimoku Cloud (hier de groene wolk) uitbrak. Een koers onder de Kumo (oftewel Cloud) geeft namelijk een ‘bearish’ sentiment aan.

Wij denken echter dat de forse koersdaling overdreven is en we verwachten dat de koers van EWZ weer wat tot rust komt. We spelen hierop in met een Short Strangle op EWZ, zie onderstaande uitleg.

 

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste steun: $32.
Tweede steun: $31.
Eerste weerstand: $35.
Tweede weerstand: $38.

 

Wat is een Short Strangle? 

Bij de Short Strangle-optiestrategie wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in ‘Strangle’ staat voor ‘niet gelijk’. 


Short Strangle EWZ:
Short (Open Sell): 1 EWZ DEC16 36 Call @ $0,65 (ontvangen).
Short (Open Sell): 1 EWZ DEC16 32 Put @ $0,37 (ontvangen).

 

Bij een koers van $33,60 kan er een '4-punten' Short Strangle voor december worden opgezet, waarvoor er in totaal $102 per strangle aan premie kan worden ontvangen. Dit geeft tot december-expiratie de potentiële plicht om enerzijds 100 aandelen af te nemen voor $32 per aandeel respectievelijk te leveren voor $36 per aandeel. U hoeft echter niet tot expiratie te blijven zitten en u kunt deze positie uiteraard ook ervoor sluiten of aanpassen.

Scenario op december-expiratie
We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie: $30,98 ($32-$1,02) respectievelijk $37,02 ($36+$1,02). 

Maximale winst
De maximale winst bedraagt de ontvangen premie van $102 per Short Strangle als het aandeel in december tussen $32 en $36 expireert. Dit lijkt ons een voldoende ruime range om winst te kunnen realiseren.

Verlies wordt geleden als EWZ te ver ‘uit de band springt’, zijnde $100 per puntdaling onder de $32 respectievelijk $100 per puntstijging boven $36.

 

Opleidingstraject Opties: 1ste maand op proef

 

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, dat in december van start gaat. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en u kunt 1 maand op proef deelnemen. Inschrijven is mogelijk tot 1 december!

Dit is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties 

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
  • Individuele begeleiding
  • Kleine groep tot 12 personen voor 'optiemale' begeleiding
  • Praktijkgericht, vanuit de basis
  • Veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met gecalculeerd risico winst behalen

 Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

 Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen. Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957


E-mail: info@optieacademy.nl

 

Website: http://optieacademy.nl/

 

Het OptieAcademy-team heeft een positie in EWZ. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: woensdag 23 november 2016 14:40
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad Aloys Mattijssen valuta trading expert aanwezig bij OptieBattle OptieAcademy
EWZ optiestrategie