() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: call Refresco

0 Comments
2019
29 dec 2016

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: met een gekochte call inspelen op een stijging van Refresco. Refresco Group (voorheen Refresco Gerber) is sinds maart 2015 met tickersymbol RFRG aan de Amsterdamse effectenbeurs Euronext genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Over Refresco
Refresco is een producent van frisdranken, water, vruchtensappen en energiedranken en is bekend van Wicky-vruchtensap. De producten worden niet onder een eigen merknaam verkocht, maar als huismerken van supermarkten of onder de naam van andere A-merkfabrikanten. De onderneming verwerkt een volume van een slordige 6 miljard liter per jaar en behaalde in 2015 een omzet van €2,16 miljard. Het hoofdkantoor staat in Rotterdam. Op 12 november 2013 fuseerde Refresco met het Britse frisdrankbedrijf Gerber Emig, waarna de combinatie verder ging onder de naam Refresco Gerber.

Daggrafiek Refresco


Refresco is vanaf de top in september tot aan de bodem van begin november ruim 13% gedaald en vond op €12,915 een bodem. Het aandeel vertoont sindsdien weer kracht. Daarbij werd op dagbasis een ‘golden cross’-koopsignaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar rond €13,60 kruisten.

Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers vervolgens aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud uitbrak bij een koers van €14. Een koers boven de Kumo (oftewel Cloud) geeft een ‘bullish’ (positief) sentiment aan.

Steun kunnen we vinden op €14,05 respectievelijk €13,80. Weerstand ligt op €14,87 respectievelijk €15,08. Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud gaat zakken. Onderstaand leggen we uit hoe we inspelen op een stijging van Refresco met een gekochte februari call. Deze trade hebben we onlangs aan onze OptieAanbevelingen-klanten doorgegeven.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €14,87.
Tweede weerstand: €15,08.
Eerste steun: €14,055.
Tweede steun: €13,80.

Wat is een call optie?       
De koper van de call optie heeft het recht (maar niet de verplichting) om een vastgestelde hoeveelheid van een onderliggende waarde te kopen, tegen een vooraf vastgestelde prijs en binnen een bepaalde periode.

Long call
U kunt een calloptie vergelijken met een optie op een huis: u mag (maar dat hoeft niet) een huis voor bijvoorbeeld €350.000 kopen binnen een bepaalde periode. Stel dat het huis in waarde stijgt tot €400.000 dan kunt u uw kooprecht uitoefenen en kunt u een winst van €50.000 realiseren. In de optiehandel is een optie evenwel niet gratis. In tegenstelling tot zoals bij een optie op een huis gebruikelijk is, moet de koper van een call optie een prijs (de optiepremie) betalen.

Gekochte Call Refresco
We lichten hierbij een concrete optie trade toe die we onlangs hebben gedaan op Refresco:

Actie:
We kopen een call op Refresco.

Toelichting:
We zijn positief gestemd ten aanzien van Midkap-fonds Refresco (tickersymbol RFRG). De koers is aanzienlijk achtergebleven en noteert bijna op het dieptepunt van dit jaar en de premie is betaalbaar. We spelen in op een stijging door een februari call te kopen. Koers [bij aangaan van de trade] Refresco: €13,74.

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 RFRG FEB 14 Call @ €0,38 (betalen).

Nieuwe positie:
Long: 1 RFRG FEB 14 Call.

Winst/verlies-grafiek gekochte FEB 14 Call op Refresco


We hebben onlangs deze februari-call gekocht, zij het dat het op een lager niveau was. We hebben middels de gekochte call het recht om tot aan de februari-expiratie 100 aandelen Refresco te kopen voor €14 per aandeel. Bovenstaande grafiek illustreert de winst/verlies-grafiek op expiratie van de gekochte FEB 14 Call op Refresco.

Maximaal risico
Het maximale risico bedraagt de geïnvesteerde premie van €38. Deze betaalde premie zal verloren gaan voor het geval Refresco onder de €14 noteert op februari-expiratie.

Break-even-point
Het break-even-point bedraagt €14+€0,38 = €14,38. Daarboven gaan we geld verdienen. Bij een aandelenkoers op expiratie van bijvoorbeeld €16 bedraagt de winst €162. Dat is dus een winst van ruim 400% versus een koersstijging van bijna 16% in het aandeel sinds we onze optie trade aankondigden.

Onbeperkte winstmogelijkheid bij stijging aandeel
We kozen bewust voor ‘sec’ een call kopen om het opwaarts potentieel volledig open te houden: met een beperkt risico, een onbeperkte winstmogelijkheid. Dat biedt ons de mogelijkheid om later eventueel vervolgacties te doen, bijvoorbeeld om er een spread van te maken.

U hoeft de gekochte call optie overigens niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen.

Opleidingstraject Opties

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, dat op 23 december van start is gegaan. Er is nog 1 plaats beschikbaar, zodat de snelle beslisser nog kan instromen met 1 proefmaand.

Het Opleidingstraject Opties is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringsessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties 

  • Coaching door professionele optiehandelaren
  • Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
  • Kleine groep tot 12 personen voor 'optiemale' persoonlijke aandacht
  • Praktijkgericht veilig leren optie beleggen
  • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
  • Winstgevende optiestrategieën toepassen
  • Met een gecalculeerd risico winst behalen met opties
  • 7-stappenplan tot succesvol optiebeleggen
  • Wij helpen u om een persoonlijk handelsplan te ontwikkelen

 
Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in
Refresco. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: zaterdag 31 december 2016 18:24
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad Aloys Mattijssen valuta trading expert aanwezig bij OptieBattle OptieAcademy
Refresco