() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro

0 Comments
2931
15 Feb 2017

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een driepoot long op Fugro. De Nederlandse bodem-onderzoeker Fugro (tickersymbol FUR) presteerde maanden ondermaats en het aandeel bereikte begin augustus zelfs een dieptepunt van €12,71. Het aandeel herstelde vervolgens als een raket en bereikte daarbij in oktober een piek net onder de €17.

Vervolgens bewoog Fugro in een driehoekspatroon waaruit het aandeel opwaarts lijkt uit te breken. Rond €15 werd er op dagbasis een koopsignaal gegeven: er werd tevens een ‘golden cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar kruisten.

Een tweede koopsignaal wordt gegeven als de koers aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de rode wolk) gaat uitbreken.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ (positief) sentiment aan. Steun kunnen we vinden rond de €14,95. Wij zien stijgingspotentieel richting de €16 tot €16,50 mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Onderstaand leggen we een driepoot long voor maart uit, waarbij met een geringe investering inspelen op een stijging.

Tijdens het webinar van Harry Klip bij Lynx op dinsdag 7 februari, heeft Harry een aantal optiestrategieën aangereikt, waaronder een driepoot long op Fugro bij een koers rond de €14,50. Tevens hebben we deze trade voor onze abonnees op de Europa-portefeuille aangereikt.

Inmiddels is de koers van Fugro aardig opgelopen en staat deze affaire al op een fraaie winst. U kunt het Lynx-webinar bekijken op https://ssl.webinar.nl/lynx/#!/lynx/20170207_1

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €15,82.
Tweede weerstand: €16,50.
Eerste steun: €14,95.
Tweede steun: €14,29.

Wat is een Driepoot Long?       
Bij een Driepoot Long gaan we een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat stijgen. We kopen in dat geval een callspread en financieren deze met een geschreven put (=afnameplicht).

Inspelen op een stijgende koers van Fugro met Driepoot Long
We spelen in op een stijgende koers van Fugro met het kopen van een driepoot long met maart-opties:

Transactie:
Kopen (Open Buy):      1 FUR MCH17 14,50 Call @ €0,80 (betalen).
Schrijven (Open Sell):  1 FUR MCH17 16 Call @ €0,26 (ontvangen).
Schrijven (Open Sell):  1 FUR MCH17 13,50 Put @ €0,29 (ontvangen).


Totale investering: €25
We hebben voor de Europa-portefeuille een driepoot long aangereikt met maart-series bij een koers rond €14,67. Per saldo bedraagt de investering €80-€26-€29=€25. Verlies wordt geleden bij een expiratiekoers onder het break-even-point van €14,75 (uitoefenprijs gekochte call + betaalde premie). Als u het risico van een (forse) daling te groot vindt, dan kunt u desgewenst nog 1 lagere put eronder kopen als dekking. Dit kost uiteraard geld, hetgeen wel ten koste gaat van het rendement. Daarom kozen wij er hier voor om geen put met een lagere uitoefenprijs te kopen.

Risico onder expiratiekoers €13,50
Het risico ligt duidelijk aan de onderkant (vanwege een potentiële afnameplicht) bij een koersdaling onder €13,50. Wij vinden dit risico acceptabel, want rond €14 ligt een stevig steunniveau. Wel is er een margin nodig vanwege de geschreven put.

Maximale winst bij expiratiekoers boven €16
De maximale winst bedraagt €125 (€150 minus de geïnvesteerde premie) bij een expiratiestand op of boven de €16.

Verlies bij koersdaling onder uitoefenprijs put
Voor iedere geschreven put optie loopt het verlies echter met €100 per euro-daling op vanaf een koers onder €14,50. Op een expiratiekoers van bijvoorbeeld €13 bedraagt het verlies dan €75.

Altijd stop-loss hanteren
We adviseren altijd om een stop-loss te hanteren, oftewel bepaal een niveau waaronder u beslist de geschreven put optie terugkoopt, om zo uw risico te beperken. Dat kan zijn door een (mentaal) stoploss-niveau te bepalen, bijvoorbeeld bij een doorbraak van het steunniveau rond €14.

U hoeft de gehandelde opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

Opleidingstraject Opties: 1ste maand op proef

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie-ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld. We zijn eind december gestart. Voor ambitieuze optiebeleggers zijn er per April weer plaatsen beschikbaar en u kunt dan 1 maand op proef deelnemen.

Het Opleidingstraject Opties is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringsessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties 

 • Coaching door professionele optiehandelaren
 • Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
 • Individuele begeleiding
 • Kleine groep tot 12 personen voor een 'optiemale' begeleiding
 • Praktijkgericht, vanuit de basis
 • Veilig leren optie beleggen
 • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
 • Winstgevende optiestrategieën toepassen
 • Met een gecalculeerd risico winst behalen met opties
 • 7-stappenplan tot succesvol optiebeleggen
 • Analysemethodes om betere resultaten te behalen
 • Wij helpen u om een persoonlijk handelsplan te ontwikkelen

 Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/ 

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen. Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy

Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat 

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Fugro. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: Sunday 19 February 2017 11:23
Related Articles: Lower for longer of toch forse prijsstijgingen Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Optie Trade van de Week: Call Time Spread op Randstad
Fugro

No Comments Yet...

Leave a reply

Your email address will not be published.